12 Volt

Bilgepompen zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van bilgewater. Dit water verzamelt zich in de bilge, wat het laagste deel van de boot is, en kan zorgen voor schade of een boot zelfs doen zinken. Daarom bieden wij een ruim assortiment aan verschillende soorten bilgepompen zodat elke maat en soort boot hiertegen kan worden beschermd.

Bilgepompen zijn er echter niet alleen in verschillende varianten zoals automatisch of niet-automatisch, en zelf aanzuigend of niet-zelf aanzuigend. Wij bieden ook bilgepompen met verschillende aansluitspanningen. Maar waarom is het nou zo belangrijk om te weten op welke aansluitspanning een pomp werkt?

Op deze pagina vindt u ons volledige aanbod van 12 volt bilgepompen. Elke pomp op deze pagina werkt dus op een aansluitspanning van 12 volt, welke variant u ook selecteert. Het is belangrijk om goed op te letten op wat voor aansluitspanning een pomp werkt. Dit kan namelijk invloed hebben op de veiligheid, de prestaties van de pomp en de duurzaamheid.

De pomp aansluiten aan een batterij met een te hoge aansluitspanning kan zowel u als uw systemen in gevaar brengen. Een te hoge aansluitspanning kan bijvoorbeeld zorgen voor oververhitting, kortsluiting of in het ergste geval zelfs brand. Hou dit daarom voor uw veiligheid goed in de gaten wanneer u een bilgepomp aanschaft.

Een bilgepomp werkt het meest efficiënt wanneer hij wordt gebruikt met de juiste aansluitspanning. Als de spanning te laag is, kan de pomp niet voldoende vermogen leveren om effectief water te verplaatsen. Aan de andere kant kan een te hoge spanning de pomp beschadigen en zijn levensduur verkorten.

Het gebruik van de juiste aansluitspanning verlengt tevens ook de levensduur van de bilgepomp. Wanneer een pomp consistent wordt gebruikt bij de juiste spanning, worden de interne componenten minder belast, wat zorgt voor minder slijtage en een langere levensduur.

Ook geldt de twee jaar garantie niet meer wanneer u de pomp aansluit aan een verkeerde aansluitspanning. Dit valt onder foutief gebruik van de pomp.

Heeft u vragen of wenst u persoonlijk advies om de juiste bilgepomp te selecteren? Dan kan u altijd bij onze klantenservice terecht!
Keuzehulp

Prijs range

Pompvolume (L/min)

Voltage

Max amperage (A)

Slangaansluiting

Max. opvoerhoogte (m)

Fabrieksgarantie

Bar (druk)

Slangpilaar

Zekering (A)

Aanzuighoogte (m)

Gewicht (kg)