12 Volt

De membraanpomp is een geliefde keuze voor gebruik binnen verschillende recreatievoertuigen, al is hij vooral bij campers en caravans misschien wel het populairst.

Wij bieden verschillende soorten membraanpompen zoals bijvoorbeeld heavy duty pompen en drinkwaterpompen. De membraanpomp voert water toe aan verschillende tappunten zoals kranen en douches. Dit water wordt door de pomp voorzien van een fijne stroming en een hoge druk. Met de membraanpomp bent u in een handomdraai overal voorzien van schoon drinkwater.

Binnen ons ruime assortiment aan membraanpompen vallen ook pompen met verschillende aansluitspanningen. Op deze pagina vindt u onze 12 volt membraanpompen. Maar waarom is het nou zo belangrijk om te weten op welke aansluitspanning een pomp werkt?

Elke pomp op deze pagina werkt op een aansluitspanning van 12 volt, welke variant van de membraanpomp u ook selecteert. Het is belangrijk om goed op te letten op wat voor aansluitspanning een pomp werkt. Dit kan namelijk invloed hebben op de veiligheid, de prestaties van de pomp en de duurzaamheid.

De pomp aansluiten aan een batterij met een te hoge aansluitspanning kan zowel u als uw systemen in gevaar brengen. Een te hoge aansluitspanning kan bijvoorbeeld zorgen voor oververhitting, kortsluiting of in het ergste geval zelfs brand. Hou dit daarom voor uw veiligheid goed in de gaten wanneer u een membraanpomp aanschaft.

Een membraanpomp werkt het meest efficiënt wanneer hij wordt gebruikt met de juiste aansluitspanning. Als de spanning te laag is, kan de pomp niet voldoende vermogen leveren om effectief water te verplaatsen. Aan de andere kant kan een te hoge spanning de pomp beschadigen en zijn levensduur verkorten.

Het gebruik van de juiste aansluitspanning verlengt tevens ook de levensduur van de bilgepomp. Wanneer een pomp consistent wordt gebruikt bij de juiste spanning, worden de interne componenten minder belast, wat zorgt voor minder slijtage en een langere levensduur.

Ook geldt de twee jaar garantie die wij bieden bij deze pomp niet meer wanneer u de membraanpomp aansluit aan een verkeerde aansluitspanning. Dit valt onder foutief gebruik van de pomp.

Heeft u vragen of wenst u persoonlijk advies om de juiste
membraanpomp voor u te selecteren? Dan kan u altijd bij onze klantenservice terecht!
Keuzehulp

Prijs range

Arbeidscyclus

Pompvolume (L/min)

Voltage

Max amperage (A)

Bar (druk)

Fabrieksgarantie

Slangpilaar

Aanzuighoogte (m)

Slangaansluiting

Gewicht (kg)